НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

Середа, 7 грудня 2016, 10:03

6 грудня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк Траст" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У НБУ повідомили, що погіршення фінансового стану "Банку Траст" мало системний характер та спричинено низкою чинників.

Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких зараз здійснюється АТО.

Реклама:

"Через відсутність обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1 грудня - "-" 135 млн гривень.). Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, розроблена ПАТ "Банк Траст" програма капіталізації не містила підтвердження можливості реалізації запланованих заходів щодо поліпшення фінансового стану банку у встановлені строки.

"Акціонер банку вів переговори з рядом інвесторів, щодо можливості продажу банку. Проте, офіційний пакет документів на погодження набуття істотної участі в ПАТ "Банк Траст" до Національного банку не надходив", - повідомляє прес-служба.

"З 2 липня 2016 року ПАТ "Банк Траст" мав обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Водночас, наприкінці листопада, незважаючи на заборону від НБУ, банк поновив залучення вкладів населення за завищеними відсотковими ставками", - йдеться у повідомленні.

 За даними НБУ, 96% вкладників ПАТ "Банк Траст" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тисяч гривень. Загальна гарантована сума відшкодування сягає 552 млн гривень.

Власниками істотної участі в банку є український бізнесмен Володимир Авраменко (78,9%) та громадянин РФ Сергій Бєляєв (16,1%).

Водночас, до середини 2015 року акціонерами банку були громадяни РФ Ілля Юров, Микола Фетісов та Сергій Бєляєв.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!