Суд визнав незаконною ліквідацію банку "Київська Русь"

Вівторок, 6 грудня 2016, 18:27

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною ліквідацію банку "Київська Русь".

Про це повідомив представник прес-служби Національного банку, пишуть "Українські новини".

Як повідомляється, 5 грудня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення першої інстанції від 27 липня 2016 року, яким позивачу було відмовлено в задоволенні позову, і прийняв нове рішення, яким позовні вимоги акціонера банку були задоволені в повному обсязі.

Акціонер банку просив визнати протиправною та скасувати постанову НБУ від 19 березня 2015 року про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, а також визнати протиправною і скасувати постанову НБУ від 16 липня 2015 року про ліквідацію банку.

Реклама:

Нагадаємо, 1 листопада Київська місцева прокуратура повідомила про підозру екс-директору Київського центрального відділення ПАТ "Банк "Київська Русь" у службовому підробленні та привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах.

Раніше про підозру у вчиненні зазначених злочинів було повідомлено начальнику відділу та завідувачу каси, які діяли спільно зі своїм керівником.

Як відомо, у серпні 2016 року СБУ викрила екс-топ-менеджера банку "Київська Русь" у розкраданні 44 млн доларів, він був оголошений в міжнародний розшук.

19 березня 2015 року НБУ відніс банк  до категорії неплатоспроможних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!