"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура порушила справу стосовно "Євраз-Суха Балка" Абрамовича

Вівторок, 6 грудня 2016, 17:26

Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу стосовно рудника "Євраз-Суха Балка" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) за незаконний видобуток залізної руди на шахті "Ювілейна" за відсутності дозвільних документів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, пише "Інтерфакс-Україна".

"На шахті "Ювілейна" в Кривому Розі санкціоноване прокуратурою області в рамках кримінального провадження за фактом незаконного видобутку корисних копалин проведення обшуків. Вилучаються документи", - пояснили в прес-службі прокуратури.

При цьому в прес-службі уточнили, що кримінальне провадження зареєстровано 27 жовтня 2016 року за 2 ч. ст. 364 і ч. 4 ст. 240 КК України.

"Йдеться про незаконний видобуток корисних копалин підприємством у період з вересня 2016 року без спеціального передбаченого законом дозволу на цей вид діяльності. Під час обшуків прокуратурою вилучені документи, що підтверджують незаконний видобуток (згідно з яким на сьогодні видобуто понад 500 тис. тонн залізної руди), а також документи, що вказують на осіб, які допустили це правопорушення. Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває", - констатували в прокуратурі.

Як повідомило інформоване джерело, рудник "Євраз-Суха Балка" з вересня поточного року простоює через відсутність ліцензії на видобуток залізної руди.

"У жовтні та листопаді підприємство офіційно простоювало. Водночас, у жовтні відвантаження руди з рудника здійснювалося - навіть у більших обсягах, ніж раніше. На руднику кажуть, що відвантажували руду зі складу, але чи так це - покаже слідство", - зазначив співрозмовник.

За 11 місяців 2016 року рудник "Євраз-Суха Балка" скоротив виробництво товарної залізної руди на 24,6% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 1,946 млн тонн. з середини вересня і в листопаді-жовтні рудник простоював, видобувши у вересні 80 тис. тонн товарної руди, в серпні - 327 тис. тонн.

ПАТ "Євраз-Суха Балка" в 2015 році скоротило виробництво товарної залізної руди на 2,7% порівняно з 2014 роком – до 2,810 млн тонн.

Рудник "Євраз Суха Балка" - одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні, спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. До складу підприємства входять шахта "Ювілейна" і шахта ім. Фрунзе. На копальні працюють близько 3,5 тис. осіб.

"Євраз-Суха Балка" спеціалізується на видобутку та виробництві товарної залізної руди, до якої належать агломераційна руда (вміст заліза 56-60%) і доменна руда (47% - 50%). Входить до групи Evraz (РФ).

Компанія Palmrose B. V. (Нідерланди), що є 100-відсотковою "дочкою" групи Evraz (РФ), володіє 99,2521% акцій рудника ПАТ "Євраз-Суха Балка".

Evraz plc - велика вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія, до складу якої входять підприємства в Росії, США, Італії, ПАР та Україні.

Найбільші бенефіціари групи - Роман Абрамович, Олександр Абрамов і Олександр Фролов.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: