Порошенко хотів продати Ленінську кузню в 2014 році - Пасенюк

Понеділок, 5 грудня 2016, 16:47

Завод Ленінська кузня був практично проданий ще до президентських виборів 2014 року.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net заявив керуючий директор ICU Макар Пасенюк.

"Не продали її з об'єктивних причин. Був підписаний якийсь договір, але угоду не закрили", - сказав Пасенюк.

За його словами, активом цікавилися багато бізнесменів, в тому числі Борис Кауфман і Віктор Поліщук (власник збанкрутілого банку "Михайлівський").

Реклама:

"З середини 2014 року це все стало нікому не потрібно. В даний час після переведення частки Петра Порошенка в Roshen в траст наш мандат обмежений продажем російського бізнесу", - зазначив Пасенюк.

ПАТ Завод Ленінська кузня (Київ) - суднобудівний і машинобудівний завод. Основним акціонером компанії виступає ПАТ Недиверсифікований корпоративний інвестфонд Прайм Ессетс Капітал, раніше відомий, як Фонд Петра Порошенка.

Крім будівництва судів, на даний момент, Ленкузня освоює виробництво нових розробок оборонного призначення: 40 мм-гранатомет УАГ-40 з української оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ Скорпіон. А в 2015 році підприємство розпочало розробку бронемашин: 10-тонної БМ Тритон і 15-тонної БМ Арбалет.

За даними компанії, в 2015 році її чистий збиток, за міжнародними стандартами фінансової звітності, скоротився на 83,45% в порівнянні з 2014 роком - до 5,54 млн грн. А чистий дохід зріс на 199,7% - до 303,780 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!