"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура оскаржила рішення суду, щодо екс-голови банку "Михайлівський"

Понеділок, 5 грудня 2016, 14:00

Прокуратура міста Києва внесла апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці, який на засіданні у суботу, 3 грудня 2016 року, звільнив під домашній арешт колишнього голову правління банку ПАТ "Банк "Михайлівський". 

Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

"Суд безпідставно відкинув доводи прокурора, який наполягав про продовженні останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував щодо нього домашній арешт у нічний час", - йдеться у повідомленні.

Категорично не погоджуючись з вказаним рішенням, прокуратурою міста його оскаржено в апеляційному порядку, йдеться у повідомленні.

Крім того, підготовлено лист до ВККС з проханням надати оцінку діям слідчого судді, який безпідставно і немотивовано змінив запобіжний захід підозрюваному.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва ще 13 серпня обрав запобіжний захід колишньому голові правління Банку Михайлівський Ігорю Дорошенко, який підозрюється в розкраданні 870 млн гривень і доведенні банку до неплатоспроможності.

Реклама:

16 вересня Шевченківський районний суд Києва відмовив йому у зміні запобіжного заходу. Адвокати тоді подали клопотання про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 137,8 млн гривень на особисте зобов'язання.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!