Мінфін заблокував поставки азербайджанської нафти в Україну

Понеділок, 5 грудня 2016, 13:16

Міністерство фінансів України не дозволяє ПАТ "Укртранснафта" відчуження 262 тисяч тонн російської нафти, яка знаходяться "Південному магістральному нафтопроводі", для заміни цієї нафти на азербайджанську нафту.

Про це повідомив перший заступник генерального директора НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

 

За його словами, Мінфін проти реалізації домовленостей пезидентів і урядів і замість пошуку рішення проблеми - просто відповів про заборону.

Нагадаємо, 4 листопада ПАТ "Укртранснафта" звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням якомога швидше дозволити держкомпанії замінити нафту марки Urals, якої заповнений ділянку нафтопроводу "Одеса-Кременчук" на нафту марки Azeri Light.

Реклама:

Згідно із зверненням, в.о. гендиректора компанії Андрій Пасішник вказав, що без рішення уряду компанія не зможе виконати договір про постачання азербайджанської нафти на Кременчуцький НПЗ, яка запланована вже в наступному місяці.

Нагадаємо, 2 листопада ПАТ "Укртранснафта" і ПАТ "Укртатнафта" (оператор Кременчуцького НПЗ) підписали протокол про наміри прокачати в найближчі три роки 4 млн т азербайджанської нафти на завод.

Нагадаємо, в липні в ході спільної з президентом України Петром Порошенком заяви президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомив, що Азербайджан і Україна зацікавлені в реалізації проекту "Одеса-Броди" для транспортування нафти.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Як відомо, "Укртатнафта" знаходиться під контролем групи Приват олігарха Ігоря Коломойського.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!