OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 30 грудня 2016, 21:00

ОПЗ зупинився, 478 мільярдів євро для "Нафтогазу", ліквідація банку "Траст", - головне за 30 грудня.

Про проблемні банки:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виявив в активах банку "Хрещатик" неліквідні облігації на суму понад 2 млрд гривень.

Правління Національного банку України прийняло рішення про ліквідацію банку "Траст".

Реклама:

Закони, які підписав сьогодні президент Петро Порошенко:

Закон щодо покращення інвестклімату в Україні.

"У зв’язку з прийняттям цього закону податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації. Більше немає ніяких "маски-шоу", жодних корупційних схем", - наголосив глава держави.

Закон, спрямований на підтримку вітчизняної літакобудівної галузі.

Законом передбачається надати суб’єктам літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закону "Про розвиток літакобудівної промисловості", податкові пільги для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків та покращення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків.

Закон, який передбачає підвищення акцизів на алкоголь та сигарети та зменшення ренти на видобуток нафти.

Документом збільшуються ставки акцизного податку на алкогольні та слабоалкогольні напої на 20%, на кріплені та ігристі вина - на 12%. Ставка для натуральних вин залишається без змін.

Також, відповідно до закону, зросте специфічна ставка акцизу на тютюнові вироби - на 40%.

Інші новини:

ПАТ "Одеський припортовий завод" прийняв рішення зупинити виробництво.

"У зв'язку з високою ціною природного газу, що поставляється НАК "Нафтогаз України", яка не кореспондується з цінами на світовому ринку на продукцію заводу, беручи до уваги неможливість подальшого постачання природного газу в 2017 році з боку "Нафтогазу" до погашення існуючого боргу, прийнято рішення про тимчасову зупинку виробництв і цехів заводу", - йдеться в повідомленні ОПЗ.

В Україні можуть ввести субсидії на покупку електромобілів.

Для цього передбачається прибрати ПДВ і акцизний збір на електромобілі, а також збір до Пенсійного фонду при першій реєстрації екологічно чистих автомобілів. Все це, за розрахунками міністерства, зменшить вартість електричних авто в Україні на 21,6%.

Кабмін відклав приватизацію енергокомпаній ще на рік.

Кабінет міністрів продовжив до 30 листопада 2017 року термін продажу державних пакетів акцій енергетичних компаній України.

Світовий банк виділить "Нафтогазу" 478 мільйонів євро на закупівлю газу.

НАК "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду на 478,285 млн євро з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо проекту фінансування імпорту газу.

І продовжуємо ділитися з вами підсумковими матеріалами. На цей раз зібрали кращу інфографіку, яка виходила у нас в 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!