Працівники ОПЗ не постраждають через зупинку заводу - Фонд держмайна

П'ятниця, 30 грудня 2016, 16:11

Планова зупинка діяльності Одеського припортового заводу не матиме негативних наслідків для працівників заводу.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

"Всі соціальні гарантії та зобов‘язання перед майже чотирма тисячами співробітників будуть виконані. Завод має величезне соціальне значення, бо на ньому тримається ціле місто – Южний", - йдеться у повідомленні.

"Зі свого боку Фонд державного майна зробить усе необхідне для збереження робочих місць та кваліфікованих кадрів підприємства", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, зупинка – це тимчасовий захід, завдяки якому вдасться запобігти генеруванню заводом величезних збитків, пов‘язаних з  високою ціною на газ та негативною кон’юнктурою на ринку мінеральних добрив, що не дозволяє вести прибуткову діяльність.

Як відомо, "Одеський припортовий завод" прийняв рішення зупинити виробництво.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення про реструктуризацію боргу "Одеського припортового заводу" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ на 2 роки.

Як повідомлялося, Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Раніше співрозмовник, близький до керівництва Фонду державного майна повідомив ЕП, що готується план згортання приватизації ОПЗ.

За його словами, також планується зміна керівництва заводу - його очолить заступник голови Фонду держмайна Володимир Державін.

Державін був помічником народного депутата від БПП Ігоря Кононенка на громадських засадах, до призначення заступником голови Фонду держмайна.

Читайте також: Що не так з приватизацією ОПЗ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: