"Київстар" виходить на ринок фінансових послуг

П'ятниця, 30 грудня 2016, 15:13

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" планує на початку 2017 року здійснити за допомогою дочірнього підприємства ТОВ "Стармані" комерційний запуск першого блоку фінансових послуг, зокрема з переказу коштів населення та платежів на користь третіх осіб.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі компанії.

У компанії зазначили, що банками-емітентами електронних грошей у цьому проекті буде державний Укргазбанк та підконтрольний італійській Intesa Sanpaolo Правекс-Банк, відібрані під час конкурсу. Нині компанія проводить конкурс із відбору однієї з платіжних систем.

"Проект із надання абонентам "Київстар" мобільно-фінансових послуг складається з кількох блоків. Один із них нині проходить пілотні випробування, а на початку 2017 року планується комерційний запуск", - зазначили в прес-службі на запит агентства.

Реклама:

Як повідомлялося, ТОВ "Стармані" в червні отримало ліцензію Національного банку України на переказ коштів у національній валюті.

"Київстар" - український оператор телекомунікацій, надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G.

Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого Інтернету.

Акціонери "Київстару" - міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої перебувають у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: