"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування продає кредити ВіЕйБі Банку Бахматюка

Четвер, 29 грудня 2016, 20:44

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує виставити на аукціон кредити юридичних осіб, що входять до найпотужнішого в Україні вертикально інтегрованого аграрного холдингу.

Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Як повідомляється, серед можливих лотів - права вимоги по п'яти кредитами, що перебувають на балансі ПАТ "ВіЕйБі Банк".

"В рамках передпродажної підготовки з метою попередньої оцінки лоту Фонд запрошує всіх потенційних покупців/інвесторів проаналізувати матеріали кредитних справ та надати свої пропозиції щодо можливої вартості активів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Всі позичальники - п'ять пов'язаних між собою компаній - займаються вирощуванням зернових, бобових і олійних культур.

Загальна заборгованість за договорами на початок вересня цього року становила 955,29 млн грн. Обслуговування по кредитах припинилося більше року тому.

У забезпечення за договорами передано сільгосптехніку та основні засоби, що використовуються в поточній роботі позичальників.

Зокрема, в заставі у банку - трактори John Deere (майже 200 одиниць), комбайни зернові, бурякозбиральні тощо. Передане в забезпечення за договорами рухоме майно територіально розміщується в Полтавській і Донецькій областях, а також - в Києві. Вартість забезпечення на дату укладення договорів становила 1,30 млрд грн.

Фонд очікує індикативні оцінки і пропозиції до 16 січня.

Як відомо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за статтею "Розкрадання в особливо великих розмірах" щодо можливих неправомірних дій службових осіб неплатоспроможного ВіЕйБі Банку і його власника Олега Бахматюка.

Кримінальне провадження було відкрито за зверненням Національного банку України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: