Державний "Укргазбанк" надасть "Укрзалізниці" кредит на 4 мільярди

Четвер, 29 грудня 2016, 17:42

ПАТ "Укрзалізниця та державний "Укргазбанк" підписали кредитний договір, що передбачає надання фінансування товариству у розмірі 4 млрд гривень на термін 5 років.

Про це йдеться у повідомленні "УЗ".

"У рамках укладеного договору "Укрзалізниця" та "Укргазбанк" остаточно врегулюють питання щодо реструктуризації простроченого фінансового боргу, попередньо створеного залізницями України, правонаступником яких є товариство, перед банком на суму близько 520 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, залучення кредиту від "Укргазбанку" є одним з етапів реалізації програми реструктуризації місцевого боргу товариства, яку члени правління "Укрзалізниці" презентували 22 листопада 2016 року у Лондоні під час зустрічі з бондхолдерами.

Реклама:

"Запозичення структуроване у вигляді відновлювальної кредитної лінії у національній валюті, що на відміну від строкових  валютних кредитів, які наразі складають більшість кредитного портфелю товариства, дозволить зменшити витрати по обслуговуванню такого запозичення, знизити валютні ризики, та забезпечить більш ефективне використання залишку коштів на рахунку", - зазначили в "УЗ".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: