"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ просить змінити критерії відбору "бюджетних" банків

Четвер, 29 грудня 2016, 16:23

Антимонопольний комітет пропонує Кабміну переглянути положення щодо забезпечення конкурентних умов відбору банків, уповноважених на виплату пенсій, грошової допомоги, заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Про це йдеться у повідомленні комітету.

Як зазначається, рішення про направлення відповідних пропозицій Комітет схвалив на засіданні 28 грудня 2016 року.

Згідно із повідомленням, АМКУ отримав заяви банків і звернення професійного об'єднання учасників ринку банківських послуг щодо відповідності постанови уряду №662 про захист економічної конкуренції.

Реклама:

У заявах банки зазначають, зокрема, що зміни до критеріїв відбору банків порушують їх права на вільну участь у конкурсі з відбору банків; порядок визначення уповноважених банків встановлює необґрунтовані додаткові вимоги до банків на обслуговування зазначених виплат; вимога до банків претендентів про наявність активів у розмірі не менш як 1 % від активів банківської системи не є критерієм надійності.

Крім того, критерію "контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим та банківським установам, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно визнаних рейтингових агенцій" відповідає тільки декілька українських банків.

Державний Ощадбанк" наділено унікальним привілейованим правом на надання відповідних банківських послуг внутрішньо переміщеним особам без проведення конкурсу.

Як зазначають в АМКУ, чинний порядок організації виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, в тому числі державної допомоги внутрішньо переміщеним особам, може призвести до обмеження конкуренції у відповідному сегменті ринку банківських послуг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: