У Кубіва вирішили зупинити ОПЗ і віддати його в оренду

Середа, 28 грудня 2016, 14:01

31 грудня виробничі потужності ПАТ "Одеський припортовий завод" будуть зупинені, а саме підприємство вживе заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту розпорядження Кабміну "Про погодження реструктуризації боргу ПАТ "ОПЗ" перед "НАК "Нафтогаз України", яке є у розпорядженні "Наших грошей".

Це питання було ухвалено на засіданні уряду 28 грудня.

При цьому представляючи документ на засіданні уряду, голова Фонду держмайна Ігор Білоус нічого не сказав про плани щодо зупинки заводу або передачі його в оренду.

Реклама:

"Наразі ОПЗ разом з Фондом та міністерствами розглядають та працюють над варіантами оптимізації роботи, що призведе в майбутньому до погашення боргу перед "Нафтогазом", - повідомив голова Фонду.

Сам проект передбачає реструктуризацію боргу "ОПЗ" перед "Нафтогазом" за постачання газу, починаючи з 1 квітня 2017 року рівними частинами строком на два роки та без нарахування відсотків.

У пояснювальній записці повідомляється про лист "Нафтогазу" від 14 грудня, у якому вказаний борг "ОПЗ" у розмірі 1,5 млрд гривень. Згідно вересневої постанови уряду, "Нафтогаз" було визначено постачальником газу для "ОПЗ".

Відповідно до рішень, які були прийняті 23 грудня на нараді у першого віце-прем’єра Степана Кубіва, для недопущення зростання боргу заводу Фонд держмайна розробив проект вищевказаного розпорядження Кабміну.

Після цього у пояснювальній записці до проекту розпорядження без посилання на якісь документи вказано, що 31 грудня виробничі потужності "ОПЗ" будуть зупинені. А сам "ОПЗ" має вжити заходів щодо передачі в оренду свого цілісного майнового комплексу невказаному орендарю.

 

Відмічається, що орієнтовний строк передачі майна в оренду становить біля трьох місяців.

Як повідомлялося, Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Раніше співрозмовник, близький до керівництва Фонду державного майна повідомив ЕП, що готується план згортання приватизації ОПЗ.

За його словами, також планується зміна керівництва заводу - його очолить заступник голови Фонду держмайна Володимир Державін.

Як відомо, Державін був помічником народного депутата від БПП Ігоря Кононенка на громадських засадах, до призначення заступником голови Фонду держмайна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: