У 2017 році "Укравтодор" може відремонтувати 2200 км доріг - Новак

Вівторок, 27 грудня 2016, 19:58

За найбільш позитивним сценарієм, у наступному році "Укравтодор" отримає 18 мільярдів гривень на ремонт 2195 км доріг і 80 мостів.

Про це на підсумковій прес-конференції в Міністерстві інфраструктури заявив глава Укравтодору Славомир Новак.

"Я дуже радий, що після переговорів з президентом, прем'єр-міністром, міністром інфраструктури і депутатами, прийнято рішення про збільшення будівництва доріг в наступному році", - зазначив він.

За його словами, за найбільш позитивним сценарієм, "Укравтодор" отримає 18 млрд грн на ремонт 2195 км доріг і 80 мостів.

Реклама:

"Мова йде тільки про ремонт доріг - на експлуатацію потрібно ще 4,5 млрд грн, а на погашення боргів - 7 млрд", - зазначив він.

Також Новак пообіцяв підготувати стратегічний плани розвитку дорожньої мережі на 2018-2022 роки.

"Дуже важливою буде підготовка нових технічних стандартів, де будуть зібрані всі технічні вимоги щодо проектування та будівництва, що спростить підхід підрядників до тендерних процедур і зробить їх зрозумілими і прозорими", - зазначив Новак.

За його словами, наступний рік - буде роком підготовки експертиз і проектів. Він також пообіцяв провести технічний аудит стану доріг, впровадити автоматичну систему збору даних.

"Для реалізації наших планів - нам треба внести зміни в законодавство: закон з продажу землі, спрощення процедури реалізації інвестиційних проектів, зміни в законі, щодо концесійних доріг, щоб почати перші проекти, запровадити ефективну систему контролю вантажоперевезень", - зазначив глава Укравтодору.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: