Нафта марки Brent подорожчала до 55,8 долара

Вівторок, 27 грудня 2016, 18:06

Нафта дорожчає у вівторок і торгується на максимальному рівні за тиждень на оптимізмі інвесторів напередодні скорочення видобутку країнами ОПЕК і партнерами картелю в новому році.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Лютневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:25 подорожчали на 0,62 дол. (1,12%) - до 55,78 дол. за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу піднялися на 0,66 дол. (1,24%) - до 53,68 дол. за барель.

Реклама:

Країни ОПЕК і 11 нафтовидобувних держав, що не входять в картель, з 1 січня почнуть поступово знижувати видобуток нафти, сподіваючись в кінцевому рахунку скоротити пропозицію на ринку в цілому на 1,8 млн барелів на добу.

Тим часом одним з ключових факторів у скороченні глобальної пропозиції нафти може стати обсяг видобутку в Лівії.

Країна була звільнена від участі в угоді про зниження виробництва палива з огляду на різке падіння показника через військові дії.

У США тим часом виробники сланцевої нафти також можуть наростити видобуток у відповідь на підйом цін.

За даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, число діючих нафтовидобувних установок в країні на минулому тижні зросла на 13, до максимальних з січня 523 одиниць.

Зараз в США видобувається близько 8,8 млн б/д, і аналітики Citi не виключають, що Міненерго підвищить свій прогноз видобутку на грудень 2017 року до 9 млн б/д.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!