МЕРТ хоче розширити "ProZorro.Продажі" на малу приватизацію та оренду держмайна

Вівторок, 27 грудня 2016, 15:56

Система "ProZorro.Продажі" з 2017 року почне в обов'язковому порядку використовуватися для організації продажів Фонду гарантування вкладів, а також її планується застосувати для малої приватизації та відбору орендарів державного та комунального майна.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже сподіваємося, що в 2017 році ми також зможемо використовувати систему "ProZorro.Продажі" для малої приватизації та оренди державного та комунального майна", - сказав він.

Нефьодов також зазначив, що в планах на наступний рік завершення інтеграції системи держзакупівель "ProZorro" з Єдиним державним реєстром підприємств та фізособа-підприємців.

Реклама:

"Я вірю в те, що ми її (інтеграцію) успішно закриємо в 2017 році, так само як інтеграцію з реєстрами ДФС і МВС", - сказав заступник міністра.

За його словами, ведеться робота над системою ризик-менеджменту, яка дозволяла б обробляти більше 500 Гб інформації, яка щомісяця надходить в "ProZorro".

"Наша мета - робити автоматичний моніторинг, знаходити ризиковані тендери ще до їх проведення", - пояснив Нефьодов.

Згідно з даними Мінекономрозвитку, ДП "Прозорро" за підсумками дев'яти місяців 2016 року збільшило виручку від реалізації в 2,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 28,23 млн грн, а його чистий прибуток становив 9,85 млн грн в порівнянні з 2,15 млн грн за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!