Тігіпко завершив процес придбання Універсал Банку

Вівторок, 27 грудня 2016, 11:41

Група "TAС" і Eurobank Group оголосили про закриття угоди щодо купівлі-продажу ПАТ "Універсал Банку" та придбання Групою "ТАС" дочірнього банку міжнародної групи.

Про це йдеться у прес-релізі "ТАСкомбанку".

Як наголошується, завершення угоди відбулося після отримання усіх необхідних дозволів від регулюючих органів - Антимонопольного комітету та Національного банку України.

"Укладена угода відповідає і стратегічному плану розвитку Eurobank Group та її прагненні сконцентруватися на конкретних ринках, де вона працює", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Також дане рішення відповідає плану реструктуризації Групи, який погоджено з Європейською комісією та відповідно імплементовується. Угода не вплине на капітал Групи", - повідомляється у прес-релізі.

Нагадаємо, Наглядова рада Універсал Банку 22 грудня змінила склад правління.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет в листопаді дозволив Сергію Тігіпку опосередковано, через компанію Вailican Limited (Кіпр), купити Універсал Банк.

Після чого 15 грудня акціонери Універсал Банку оголосили додаткову емісію акцій на 445 млн грн. В ході цього приватного розміщення акції дозволялося купити компанії Вailican Limited.

Сергій Тігіпко купує у греків Універсал Банк, який в подальшому буде приєднаний до ТАСкомбанку. Ця угода стане інструментом досягнення мети бізнесмена - подвоїти позиції на ринку і увійти в топ-20.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: