"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" планує збільшити доходи на 11%

Понеділок, 26 грудня 2016, 13:45

ПАТ "Укрзалізниця" заклала в проект консолідованого фінансового плану на 2017 рік доходи від діяльності в сумі близько 84 млрд гривень, що більше очікуваних даних за 2016 рік на 10,9%.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

Як зазначається, доходи від діяльності за 2016 рік очікуються в сумі 75,7 млрд гривень, що менше планового показника на 3,5%, при цьому доходи від перевезень передбачені в сумі 61,6 млрд гривень, що менше плану на 7,5%.

Зазначене зменшення доходів очікується в основному за рахунок невиконання обсягів транзитних перевезень (- 36,5%).

Реклама:

"Як наслідок, діяльність "Укрзалізниці" в 2016 році очікується з позитивним фінансовим результатом. Негативний вплив на цей показник надає девальвація гривні, що призводить до додаткових витрат на курсові різниці по зобов'язаннях в іноземній валюті", - додали в "Укрзалізниці".

Як повідомлялося з посиланням на голову правління ПАТ Войцеха Балчуна, "Укрзалізниця" за підсумками року вийде на показник прибутку в межах 300 млн гривень.

Він відзначав, що раніше був змінений фінансовий план на поточний рік, збільшено кількість ремонтів, почалося будівництво нових вагонів, оновлення рухомого складу, вдосконалення закупівель.

За підсумками січня-вересня 2016 року ПАТ отримало чистий прибуток за українськими стандартами бухгалтерського обліку (УСБУ) в розмірі 1,238 млрд гривень.

Чистий дохід за зазначений період становив 48,889 млрд гривень, собівартість реалізованої продукції - 44,481 млрд гривень.

ПАТ "Укрзалізниця" забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту.

За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: