"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вугільний "смотрящий" Кононенка хоче купити фабрику Королевської

П'ятниця, 23 грудня 2016, 17:12

Бізнесмен з Тореза Віталій Кропачев, якого називають вугільним "смотрящим" Ігоря Кононенка, хоче викупити вуглезбагачувальну фабрику "Червоноградська".

Про це йдеться в статті на ЕП.

За даними джерел ЕП, зараз Кропачев зосереджений на викупі ПАТ "Львівська вугільна компанія".

"Цінність цього підприємства в тому, що воно керує єдиною вуглезбагачувальною фабрикою західної України - "Червоноградською". До фабрики виробничим циклом також прив'язані відразу два місцевих державних вуглевидобувачів: "Львіввугілля" та "Волиньвугілля", - йдеться в статті.

Реклама:

У розмові з ЕП Кропачев підтвердив свій інтерес до "Червоноградської". "Ми даємо за фабрику 2 млн доларів. Це максимум. Поки що думають", - сказав він.

"Думають народний депутат від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська та її давній бізнес-партнер, який проживає в Москві, співзасновник російського "Сібантраціта" Олександр Ісаєв. Їм опосередковано належить 62% "Львівської вугільної компанії", - пише автор.

"Пропозицію Кропачева складно назвати привабливою. Виробнича потужність "Червоноградської" становить колосальні 12,5 млн тонн. Це можна порівняти з потенціалом трьох колишніх збагачувальних фабрик Олександра Януковича, за які нібито було запропоновано 15 млн доларів", - йдеться в статті.

Разом з тим, місяць тому Головне слідче управління ГПУ відкрило кримінальне провадження, в якому співробітники львівської філії ФДМ звинувачуються за статтею 233 КК "Незаконна приватизації держмайна". Йдеться якраз про цілісний майновий комплекс "Червоноградська".

"Простими словами: піднято питання про реприватизацію фабрики. В світлі такої загрози для нинішніх власників запропонована Кропачовим сума може виявитися і не такою вже маленькою", - йдеться в статті.

Раніше ЕП писала, що вугільна галузь отримала нового "смотрящего". Ним став бізнесмен з Тореза, який володіє великими вугільними логістичними компаніями, креатура Ігоря Кононенка - Віталій Кропачев.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!