"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Група ВТБ веде переговори щодо продажу українських "дочок"

П'ятниця, 23 грудня 2016, 13:30

Російська група ВТБ продовжує шукати покупців на свої українські активи і веде переговори з цього питання.

Про це повідомив журналістам президент-голова правління другого за активами російського банку Андрій Костін, пишуть "РИА Новости".

"Плани групи залишилися незмінними. Але сьогодні не так легко продати банки. Приклад з Приватбанком показує, що банківський сектор України знаходиться в дуже важкому становищі. Наші банки непогані. Наше завдання - піти, не втративши", - сказав він.

"Якщо зможемо продати їх окремо або разом, будемо продавати. Робота така ведеться, у нас кілька переговорних процесів. Ми хочемо отримати вартість капіталу назад - ось наша мета", - зазначив глава ВТБ.

Реклама:

"Що таке закрити банк? Треба розплатитися. Ми ні в якому разі не хочемо йти так, щоб залишилися якісь борги. Це наша репутація, ми відповідаємо за свої "дочки". Закрити - це значить перевести активи, пасиви тоді в банк ВТБ, обслуговувати клієнтів. Ця робота буде проводитися", - додав Костін.

Нагадаємо, у грудні український дочірній банк ВТБ потрапив під санкції США. Банк тоді заявив, що продовжує працювати в штатному режимі, санкції не позначилися на його діяльності.

ВТБ Банк заснований в 1992 році. Основним акціонером банку є ВАТ "Банк ВТБ" (Росія, 99,97%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів ВТБ Банк займав 12-е місце (25,279 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!