Новий газопровід на Генічеськ коштуватиме 220-240 мільйонів – Кістіон

П'ятниця, 23 грудня 2016, 11:08

Вартість реалізації проекту з будівництва нового газопроводу на Генічеськ Херсонської області становить близько 220-240 млн грн.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пише "Інтерфакс-Україна".

"Протягом 2016 року опрацьовано кілька напрямів облаштування додаткового газопроводу на місто Генічеськ, прораховано з політичної та економічної точок зору, прийнято кінцеве рішення із облаштування та виконання робіт додаткового газопроводу з міста Нова Асканія до Генічеська, на шляху з приєднанням 2 населених пунктів", - сказав Кістіон.

За його словами, наразі виділено відповідний фінансовий ресурс на рівні обласної ради, виконуються роботи з розробки проектно-кошторисної документації.

Реклама:

"Орієнтовно, за прогнозами готовність проектно-кошторисної документації на кінець березня 2017 року  і ми орієнтуємося, що з травня місяця почнеться реальне виконання робіт. Орієнтовна вартість за розрахунками цього проекту становить 220-240 млн грн", - сказав віце-прем'єр.

Кістіон зазначив, що ця сума є попередньою, а строк виконання робіт – 2017 рік.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що орієнтовна вартість реалізації проекту нового газопроводу становила 1,4 млрд грн.

Як писала "ЕП", поставки українського природного газу на територію АР Крим здійснювалися з моменту його окупації в 2014 році і до останнього часу.

За даними ПАТ "Укртрансгаз", в даний час добове споживання газу Генічеськом становить 31,2 тис. куб. м., а місцевий видобуток на Арабатській стрілці продукує 33,6 тис. кубометрів блакитного палива.

Влітку 2014 року Верховна Рада прийняла Закон "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості ведення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", яким фактично було заблоковано товарне сполучення між материковою частиною країни і окупованою автономією.

Раніше, так званий "глава ради міністрів" анексованого Криму Сергій Аксьонов публічно звернувся до президента РФ Путіна з проханням дозволити забезпечення газопостачанням Генічеська Херсонської області з території півострова.

У відповідь глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов звернувся до Путіна з відповідним відеоповідомлення "Натворили ви делов, що не розрахуєшся".

Як відомо, 4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ПАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

Увечері 12 листопада російські ЗМІ повідомили, що місто Генічеськ і Генічеський район Херсонської області почали отримувати газ з анексованого Криму.

Раніше, президент Росії Володимир Путін розпорядився почати постачання газу в місто Генічеськ Херсонської області, по нібито проханню місцевих жителів.

Раніше, під час наради з підготовки до опалювального сезону, віце-прем'єр України Геннадій Зубко, доручив провести окрему нараду з підготовки до опалювального сезону міста Генічеська Херсонської області, де в минулий опалювальний сезон були проблеми з газопостачанням.

13 листопада голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов заявив, що в місто не надходить газ з анексованого Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: