"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ і Мінагропрод спільно контролюватмуть спекуляції з цінами

Четвер, 22 грудня 2016, 18:35

Антимонопольний комітет і Міністерство аграрної політики і продовольства підписали меморандум про співпрацю для виключення спекуляцій з цінами на ринку продовольства.

Про це йдеться в повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, меморандум про співпрацю повинен підвищити ефективність реагування відомств (АМКУ, Мінагропроду, Держпродспоживслужби) на факти порушення законодавства в сфері ціноутворення і захисту економічної конкуренції.

 

За словами міністра Мінагропроду Тараса Кутового, скасування держрегулювання цін на продукти харчування підвищила конкурентоспроможність товаровиробників і в цих умовах держава повинна забезпечити розумне ціноутворення на продовольчі товари.

Реклама:

"Уже три місяці діє тимчасова відміна прямого державного регулювання цін на основні продовольчі товари. Але постало питання якісного здійснення контролю формування, встановлення та застосування цін і тарифів", - заявив Кутовий.

Він переконаний, що завдяки тісній співпраці та обміну інформацією між відомствами в рамках меморандуму, спекуляція і маніпуляція з цінами на ринку продовольства стає неможливим.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: