Nokia і Apple відновили патентні війни

Четвер, 22 грудня 2016, 09:53

Apple Inc. і Nokia Corp. на цьому тижні подали зустрічні позови в США і Німеччині про порушення патентів на технології, що використовуються в смартфонах iPhone і інших продуктах Apple.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

У 2011 році Apple врегулювала патентний розгляд з Nokia, який тривав на два роки, погодившись виплачувати роялті за використання деяких патентів фінській компанії в iPhone. За даними The Wall Street Journal, Nokia отримала близько 720 млн доларів.

У позовній заяві, направленій в каліфорнійський суд у вівторок, Apple стверджує, що Nokia виключила частину патентів з угоди 2011 року та передала їх стороннім компаніям "з метою вимагання надлишкових роялті" у Apple. Вона попросила суд стягнути з Nokia збитки і підтвердити порушення договору з боку Nokia.

Реклама:

У середу Nokia направила позовні заяви до судів ФРН (Дюссельдорф, Мангейм і Мюнхен) і США (окружний суд штату Техас), в яких стверджується, що продукція Apple порушує 32 патенти Nokia - від дисплеїв і антен до кодування відео.

Глава патентного бізнесу Nokia Ількка Рахнасто написав, що компанія кілька років намагалася узгодити з Apple можливості законного використання цих 32 патентів, перш ніж звернутися до суду.

Представник Apple заявив WSJ, що компанія завжди була готова платити справедливу ціну за патенти на технології, що використовуються в її продуктах.

"На жаль, Nokia відмовилася видавати ліцензії на свої патенти на справедливій основі, а тепер вона використовує тактику патентного троля, щоб вимагати гроші у Apple", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: