"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії продовжується масова втеча капіталу

Четвер, 22 грудня 2016, 09:27

У Росії триває активне виведення грошових коштів за межі країни.

Про це пише "Німецька хвиля".

Сума грошових переказів фізичних осіб в далеке зарубіжжя становила 6,2 млрд доларів в третьому кварталі і 18,5 млрд доларів з початку року, свідчать дані Центробанку РФ.

За весь 2015 рік було переведено 18,57 млрд доларів. Рекордний обсяг виведення коштів з Росії статистика ЦБ зафіксувала в 2014 році - за рік до країн далекого зарубіжжя було переведено 49,825 млрд доларів.

Реклама:

Найпопулярнішою країною для зберігання грошей для росіян продовжує залишатися Швейцарія. У третьому кварталі сюди було виведено з Росії 837 млн доларів, за 9 місяців - 3,762 млрд, що в 1,4 рази більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Другим важливим напрямком "втечі" капіталу є Латвія: в третьому кварталі в цю країну з Росії було виведено 519 млн доларів, з початку року - 1,5 млрд доларів. У порівнянні з 2015 роком, обсяги переведених коштів залишилися на колишньому рівні.

Майже на третину - до 1,3 млрд доларів за три квартали - збільшився обсяг грошових переказів в Китай (627 мільйонів в третьому кварталі). Однак, на відміну від інших країн, близько третини таких операцій здійснюють не громадяни РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!