АМКУ взявся за провайдерів кабельного телебачення

Середа, 21 грудня 2016, 19:43

Антимонопольний комітет досліджує питання наявності ознак порушень конкурентного законодавства у діях медіа-груп та операторів кабельного телебачення.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

У комітеті нагадали, що після набрання чинності змін до закону "Про телебачення та радіомовлення" розуміння так званої універсальної програмної послуги змінено.

"З 1 січня 2017 року до універсальної програмної послуги входитимуть не всі загальнонаціональні телеканали чотирьох медіа-груп, які провайдери програмної послуги зобов’язані ретранслювати, а державні телеканали, телеканали суспільного мовлення та місцеві канали", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Антимонопольний комітет вважає, що повинні існувати прозорі проконкурентні комерційні умови, економічно обґрунтована модель визначення вартості продукту, який пропонується медіа-групами до продажу; відсутність нав’язування додаткових зобов’язань, які не стосуються предмета угод", - повідомляє прес-служба.

У АМКУ повідомили, що виявлення будь-яких порушень, у тому числі встановлення фактів застосування різних умов до рівнозначних угод з іншими суб’єктами господарювання, що ставить останніх у невигідне становище  в конкуренції, усунення з ринку або обмеження доступу на ринок тощо, призведе до відкриття справ та застосування комітетом санкцій до порушників.

Раніше повідомлялося, що провайдер кабельного телебачення та інтернету "Ланет" планує з 1 січня відключити канали найбільших Медіагруп, якщо вони не змінять умови своїх вимог щодо введення для провайдерів абонплати за трансляцію каналів.

Нагадаємо, українські канали з 1 січня стануть платними.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!