"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen виплатить США ще мільярд в рамках "дизельного скандалу"

Середа, 21 грудня 2016, 09:56

Німецький автоконцерн Volkswagen домовився з владою США про виплату 1 млрд доларів в рамках "дизельного скандалу".

Про це повідомляє російська служба ВВС з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, ці гроші підуть на викуп або ремонт 80 тисяч проданих 3-літрових дизельних автомобілів, на яких було встановлене програмне забезпечення, що занижує інформацію про шкідливі викиди.

Мова йде про автомобілі, вироблені в 2009-2016 роках, включаючи автомобілі марок VW, Porsche та Audi.

Реклама:

Також у цю суму входять пожертвування сумою 225 млн доларів у фонд боротьби із забрудненням повітря, повідомило агентство з охорони навколишнього середовища США.

Всього на даний момент німецька компанія погодилася виплатити в США 17,5 млрд доларів на врегулювання "емісійного скандалу", передає Reuters.

Раніше Volkswagen погодився заплатити 15 млрд доларів в якості компенсацій покупцям автомобілів, на яких було встановлено, занижающее викиди. Угода торкалася тільки дволітрових дизельних двигунів. Ще 5 млрд повинні були піти на екологічні дослідження.

Reuters не виключає нових виплат у рамках цієї справи, так як міністерство юстиції США веде кримінальне розслідування проти компанії, а також до неї були подані позови на рівні штатів.

Як відомо, скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Влада США зобов'язала Volkswagen відкликати майже півмільйона машин, випущених на американський ринок з 2009 по 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: