"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС не штрафуватиме платників податків через перебої у Приватбанку

Вівторок, 20 грудня 2016, 23:55

ДФС не буде штрафувати платників податків через можливі проблеми у роботі Приватбанку.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, повідомляє прес-служба.

"На сьогодні у суспільстві викликає занепокоєння ситуація, яка склалася у зв’язку з роботою Приватбанку стосовно перерахування податкових зобов'язань до бюджетів, що у свою чергу, може вплинути на виконання обов'язків щодо сплати податків", - заявив Насіров.

За його словами, згідно з українським законодавством, за порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини банку несе відповідальність саме банк.

Реклама:

Зокрема, голова ДФС зазначив, що банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених Податковим кодексом, а також, відповідно до законодавства, несе іншу відповідальність за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду.

"Таким чином, ДФС не буде штрафувати платників податків через можливі перебої у роботі банків", - підкреслив Насіров.

Платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі податків, зборів та інших платежів до бюджетів та спецфондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Раніше стало відомо, що корпоративні платежі в Приватбанку, які були припинені на один день, з 20 грудня працюватимуть з обмеженнями. У банку зазначили, що такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим.

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: