Комітет схвалив законопроект про лібералізацію Податкового кодексу

Вівторок, 20 грудня 2016, 18:47

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики схвалив для прийняття у другому читанні і в цілому законопроект №5368 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)".

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, в ході обговорення депутати прибрали з законопроекту №5368 пропозицію про передачу баз даних ДФС Мінфіну, яку уряд і Мінфін раніше називали однією з ключових антикорупційних норм в цьому проекті.

Мінфін погодився з таким вилученням, а глава комітету Ніна Южаніна сказала, що відмова від цієї статті є вимогою Міжнародного валютного фонду.

Реклама:

Комітет виступив з ініціативою до 1 липня провести незалежний аудит цих баз даних, після чого Кабінет міністрів буде вирішувати питання їх моніторингу, адміністрування і контролю.

Як повідомлялося, законопроект №5368 разом з законопроектами №5131 про правки до Бюджетного кодексу (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів) і №5132 про правки до Податкового кодексу (щодо забезпечення збалансованості бюджетний надходжень у 2017 році) є базовими для прийняття держбюджету-2017 і раніше були прийняті в першому читанні.

Верховна Рада у вівторок проголосувала за продовження роботи до повного розгляду порядку денного.

Комітет вже рекомендував проекти №5131 і №5132 для прийняття в цілому.

В даний час депутати розглядають проект №5131.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: