6 цукрових заводів "Мрії" отримали нового власника

П'ятниця, 2 грудня 2016, 15:56

Один з найбільших виробників цукру в Україні ТОВ "Радехівський цукор" має намір придбати 6 цукрових заводів, що знаходяться в Тернопільській області.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

"Свого часу більшість цукрових заводів Тернопільщини належали агрохолдингу "Мрія". Після його банкрутства майно заводів, яке виступало заставою за кредитами "Промінвестбанку", перейшло у власність банку", - повідомляє прес-служба.

"В кризовий для підприємств галузі період, банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу - виробничі потужності цукрових заводів перейдуть профільному інвестору", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

ТзОВ "Радехівський цукор" - найбільший виробник цукру в Західній Україні, що входить до міжнародної групи компаній Pfeifer&Langen.

Виробничі потужності підприємства розміщені у Львівській та Тернопільській областях  - Радехівський та Чортківський цукрові заводи.

Компанія Pfeifer & Langen заснована в 1870 році у Німеччині. Вона володіє сімома цукровими заводами в Німеччині та підприємствами у Польщі, Румунії, Італії, Чехії, Угорщині, Хорватії та Україні.

Як відомо, в серпні 2014 року один з найбільших українських агрохолдингів "Мрія" оголосив про неможливість розплатитися за боргами. На той момент компанія заборгувала кредиторам і контрагентам 1,3 млрд доларів. Це найбільший дефолт серед українських аграрних компаній.

Компанію вдалося зберегти лише завдяки тому, що контроль перейшов до її кредиторів. Перед цим близько півроку тривали перемовини з власниками, але вони виявилися безуспішними.

Після судів та звернень до правоохоронних органів кредиторам вдалося змінити менеджмент агрохолдингу, а одного з ключових акціонерів Мрії — Миколу Гуту — оголосили спочатку в український, а потім і в міжнародний розшук. "Економічна правда" тоді описувала цю історію детально.

У лютому 2015 року Комітет кредиторів поставив на чолі підприємства нового гендиректора Саймона Чернявського. Переговори нового менеджменту про реструктуризацію боргу тривали більше року.

Раніше, "ЕП" писала "Мрія" на фініші. Як зберегти компанію з мільярдним боргом без жертв.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: