"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ підвищила тарифи на тепло для бюджетників на 22%

П'ятниця, 2 грудня 2016, 11:59

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на теплову енергію для бюджетних установ в середньому на 21,7% (на 240,18 грн/Гкал) - до 1345,15 грн/Гкал.

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні в п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

Тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) підвищено в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) - до 1224,72 грн/Гкал.

У свою чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.

Реклама:

"У зв'язку зі зміною ціни на природний газ, тарифів на виробництво теплової енергії на власних ТЕЦ, АЕС, когенераційних установках, електроенергію", - йдеться в обгрунтовуючих частини рішення регулятора.

Крім того, НКРЕКУ підвищила тарифи на послугу центрального гарячого водопостачання (ГВП) для всіх категорій споживачів (крім населення).

Так, тариф "Київенерго" на ГВС для бюджетників та інших споживачів (крім населення) виросте на 20,1% - до 73,87 грн, а для релігійних організацій - на 0,3%, до 40,6 грн.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на жовтень 2016 року майже на 10%.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні і водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: