"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У листопаді споживчі настрої українців погіршилися

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:24

У листопаді 2016 року споживчі настрої українців погіршилися: індекс споживчих настроїв зменшився на 4,1 п. порівняно із жовтневим показником і встановився на позначці 47,4.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні, яке щомісяця здійснює GfK Ukraine. 

Як зазначається, майже всі складові індексу скоротилися, найсильніше змінилися настрої українців щодо поточного матеріального становища та девальваційні очікування

Згідно із дослідженням, у листопаді 2016 року індекс споживчих настроїв становив 47,4 що на 4,1 п. нижче від жовтневого показника.

Реклама:

Крім того, у листопаді погіршилися очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців: індекс девальваційних очікувань збільшився на 8,9 п. ─ до значення 164,6.

"Зменшення індексу споживчих настроїв у листопаді 2016 року пов’язане із посиленням девальваційних очікувань. Найбільшого падіння зазнав індекс поточного особистого матеріального становища. Водночас індекс доцільності робити великі покупки у листопаді не змінився і залишився на рівні жовтня. Однак, незважаючи на погіршення показників у листопаді, середнє значення індексу споживчих настроїв за 11 місяців 2016 року є вищим, ніж середнє значення індексу за 11 місяців минулого року", - коментують аналітики GfK Ukraine.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!