У Венесуелі через брак готівки почалися масові протести

Субота, 17 грудня 2016, 18:45

Уряд Венесуели несподівано вивів з обігу найбільшу банкноту у результаті чого, у багатьох людей не залишилося готівки для покупки найнеобхіднішого.

Про це пише DW.

Як пише видання, у ряді районів Венесуели  почалися масові протести і погроми за участю людей, обурених нестачею готівки через несподіване рішення соціалістичного уряду вивести з обігу найбільшу банкноту посеред глибокої економічної кризи.

"По всій Венесуелі демонстранти, розмахуючи нині знеціненими банкнотами номіналом 100 боліварів, блокували дороги, вони вимагали від магазинів приймати готівку і проклинали президента країни Ніколаса Мадуро. У Каракасі тисячі людей вишикувалися в чергу біля будівлі Центробанку, щоб встигнути обміняти виведені з обігу банкноти до крайнього терміну - 20 грудня", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, в кінці минулого тижня Мадуро дав венесуельців три дні для обміну банкнот номіналом 100 боліварів.

Економісти переконували його не робити цього, попереджаючи про небезпеку соціального вибуху, але президент заявив, що цей захід необхідний для боротьби з мафією на кордоні з Колумбією.

Нові банкноти повинні були з'явитися ще 15 грудня, проте їх як і раніше немає. В результаті багато венесуельці не мають можливості купувати найнеобхідніше, включаючи продовольство, заправляти автомобілі, щоб їздити на роботу, і купувати подарунки до Різдва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: