"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 16 грудня 2016, 19:30

Націоналізація "Приватбанку", неплатоспроможність "Інвестбанку" і ліквідація "Артем-Банку" - головне за 16 грудня.

Новини банківського сектору:

Приватбанк дня. Найбільш обговорювана тема останніх тижнів - можлива націоналізація Приватбанку. Так, чутки про націоналізацію Приватбанку дійсно правдиві. Ні, недружнього поглинання банку не передбачається, і вкладникам можна не переживати за свої заощадження.

Детальніше у нашому матеріалі, який вже набрав більше 75 тисяч переглядів.

Реклама:

Інвестбанк дня. 15 грудня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення "Про віднесенняПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії неплатоспроможних.

Як пояснили в НБУ, причиною такого рішення стало те, що після віднесення ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії проблемних його акціонери не вжили достатніх заходів для приведення розміру статутного капіталу банку у відповідність до вимог законодавства.

Артем-Банк дня. Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Артем-Банк".

У НБУ наголосили, що 94% усіх вкладників "Артем-Банку" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів суму у 200 тисяч гривень.

***

Антимонопольні новини:

Штраф дня. Антимонопольний комітет України на засіданні у п'ятницю наклав штраф на ТОВ "Тедіс Україна" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як наголошується, за порушення у вигляді встановлення таких цін для оптових і роздрібних торговців, які не можливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку дистрибуції сигарет, компанію оштрафовано на 429,306 млн гривень.

Газпром дня. Російська компанія "Газпром" подала до Київського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу на рішення Госпсуду Києва від 5 грудня, яким той задовольнив позов Антимонопольного комітету України і вирішив стягнути з "Газпрому" 172 млрд гривень штрафу і пені.

***

Коротко про хакерські атаки:

Сайт Міністерства інфраструктури України перебував під атакою хакерів з ранку 16 грудня.

Міністерство фінансів та Державне казначейство України втратили 3 терабайти інформації внаслідок хакерської атаки в грудні поточного року.

***

І ще трохи:

Wizz Air влітку відкриє рейси з Києва до Копенгагена і Нюрнберга. Крім того, з серпня буде збільшена частота рейсів в Будапешт (до щоденних), Дортмунд, Братиславу і Мюнхен (до чотирьох на тиждень) і в Кельн і Гамбург (до трьох на тиждень).

Бондхолдери "Мрії" виграли суд щодо визнання боргу на 15 мільярдів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!