"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СОТ розпочала розгляд спору щодо обмеження РФ імпорту українських вагонів

П'ятниця, 16 грудня 2016, 19:28

Орган з врегулювання суперечок СОТ на вимогу України 16 грудня 2016 року прийняв рішення створити групу експертів для розгляду спору щодо неправомірних обмежувальних заходів РФ щодо імпорту вагонів і залізничного устаткування з України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Представник України оголосив повторну вимогу про створення групи експертів (WTO Dispute Panel) у спорі DS499 "Російська Федерація - заходи щодо імпорту залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання"), який Україна ініціювала в листопаді 2015 року.

В ході засідання прийнято рішення про створення групи експертів. До суперечки приєдналися Японія, США, ЄС, Китай, Індонезія та Сінгапур як треті сторони.

Реклама:

"Це ще один крок у контексті нашої комплексної протидії російській торговій агресії в рамках СОТ. Ми впевнені у своїй позиції і докладемо всі зусилля, щоб Орган з врегулювання суперечок прийняв позитивне рішення, а РФ припинила застосування неправомірних заходів щодо обмеження українського імпорту", - заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Прес-служба МЕРТ нагадує: з 2014 року без достатніх обґрунтувань російські сертифікаційні органи почали масово зупиняти дію раніше виданих сертифікатів відповідності українських виробників, а також без достатніх підстав обмежили видачу нових сертифікатів.

У жовтні 2015 року до Органу з врегулювання суперечок був поданий запит на проведення консультацій з РФ щодо імпорту залізничних вагонів та іншого обладнання з України.

У грудні того ж року відбулися консультації з РФ в рамках спору, однак сторони не прийшли до взаємно прийнятного рішення, Росія не скасувала обмеження.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: