"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новак: Ціна російського газу для України зросте

П'ятниця, 16 грудня 2016, 12:40

Ціна російського газу для України в першому кварталі зросте, але наскільки точно, буде зрозуміло в кінці грудня.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише Прайм.

"По формулі (ціна - ред.), напевно, так, буде вище, тому що там же часовий лаг йде, наскільки - зараз неможливо сказати, потрібно буде в кінці місяця підрахувати за формулою", - сказав Новак.

Розрахунок ціни за газ прив'язаний до середньої вартості нафтопродуктів на біржі за останні 9 місяців. На тлі зростання цін на нафту вартість газу також підвищується.

Реклама:

Як відомо, ціна газу за контрактом між російським "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" на сьогодні становить 178-183 дол. за 1 тис. куб. м, а з першого кварталу 2017 року на рівні 200-210 дол. за 1 тис. куб. м.

Раніше, російські ЗМІ повідомляли, що Москва планує вимагати відповідних поступок, наприклад відмову Києва від антимонопольного штрафу в розмірі 6,4 млрд дол., накладеного на "Газпром".

Раніше повідомялося, що у Стокгольмі закінчилися слухання за позовом  НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрому" щодо контракту на закупівлю газу.

"Нафтогаз" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення в спорі з "Газпромом" за контрактом купівлі/продажу газу до кінця 1-го кварталу 2017 року, а за контрактом про умови транзиту газу через Україну - до кінця 1-го півріччя 2017 року.

"Нафтогаз" у рамках розгляду Стокгольмським арбітражем 2 позовів - за контрактом купівлі/продажу газу й контракту про умови його транзиту - заявив вимоги по компенсації компанією "Газпром" сумарно більш ніж 26,6 млрд доларів, у той час як сумарні вимоги російської компанії становлять 38,7 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: