НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

П'ятниця, 16 грудня 2016, 09:30

15 грудня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення "Про віднесення ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як пояснили в НБУ, причиною такого рішення стало те, що після віднесення ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії проблемних його акціонери не вжили достатніх заходів для приведення розміру статутного капіталу банку у відповідність до вимог законодавства.

У зв'язку з цим статутний капітал ПАТ "КБ "Інвестбанк" на 15 грудня 2016 року не відповідав вимогам законодавства щодо мінімального розміру статутного капіталу в 120 млн. грн.

Реклама:

Нагадаємо, що згідно з постановою НБУ, банки були зобов’язані забезпечити мінімальний розмір статутного капіталу в 120 млн грн до 17 червня 2016 року.

За даними НБУ, 98% вкладників ПАТ "КБ "Інвестбанк" отримають свої вклади у повному обсязі – їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн.

Станом на 7 червня 2016 року власниками істотної участі ПАТ "КБ "Інвестбанк" були громадяни України Олексій Котковський (41.25% акцій банку), Олександр Незвінський (19.96% акцій), Тамара Незвінська (2.35% акцій) та ТОВ "Баб-Інвест" (24.05% акцій).

Нагадаємо, 6 грудня правління Нацбанку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк Траст" до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!