OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 15 грудня 2016, 20:00

Зниження тарифів, хакерські атаки на УЗ, голосування за призупинення безвіза - головне за 15 грудня.

Голосування дня. Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Хто не пам’ятає, Минулого тижня Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму, без якого поки неможливе скасування віз для України.

***

Реклама:

Хакерська атака дня. У четвер станом на 12:00 зник доступ до сайту ПАТ "Укрзалізниця". Пізніше голова УЗ Войцех Бальчун заявив про погрози у бік її менеджменту та хакерські атаки на підприємство.

"Наша спроба навести лад у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулась з жорсткою протидією старої системи. У хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, у ці хвилини заблокована робота офіційного сайту "Укрзалізниці", - повідомив він.

Пізніше Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що DDOS-атака, яка була здійснена на інформаційну мережу УЗ, була вчинена хакерськими групами з України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга, яка переписувалась з ними на одному з форумів.

***

Зниження тарифів дня. Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг планує знизити оптово-роздрібну ціну електроенергії з 1 січня 2017 року та 1 квітня 2017 року.

У проекті постанови НКРЕ пропонується встановити середньорічну оптову ринкову ціну на 2017 рік на рівні 1285,06 грн/МВт, без ПДВ (зараз - 1490 грн/МВт, без ПДВ).

***

Проект постанови дня. У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про визнання роботи голови Держфіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною та звільнення їх з займаних посад.

***

Дефіцит дня. Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами в Україні у січні-жовтні 2016 року становив 2,089 млрд дол. проти 397,1 млн дол. профіциту за аналогічний період минулого року.

***

Інтерв’ю дня. Поспілкувалися з виконавчим директором Української асоціації венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA) Ольгою Афанасьєвою, щоб скласти загальну картину венчурної екосистеми України. Вона розповіла, де беруть капітал українські інвестори, чому в школі треба вчити підприємництву, через що ми програємо битву за "уми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!