OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 14 грудня 2016, 21:00

Обмеження НБУ на валютному ринку та текст про приватизацію ОПЗ – головне за 14 грудня.

Написали редакційну колонку про ОПЗ.

Даний матеріал editorial – текст, що не має персонального авторства, а відбиває одностайну позицію редакції "Економічної правди", підтриману редколегією "Української правди". Ми вже писали подібний матеріал, коли депутати продовжили мораторій на продаж землі.

Повторна приватизація Одеського припортового заводу провалилася, і навряд чи буде третя спроба. За нашою інформацією, готується план згортання приватизації ОПЗ і зміни керівництва підприємства. Незабаром його може очолити колишній помічник Ігоря Кононенка.

Реклама:

Випадок з ОПЗ — не просто вдруге перенесений конкурс. Це великий провал і осорома для України, що ставить хрест на приватизації в Україні як явищі. Люди, які (не)ухвалювали відповідні рішення, спричинили втрату державою сотень мільйонів доларів і зробили з України державу-ідіота.

Гонтарева прогнозує міжнародні резерви 15,5 мільярда до 2017 року.

"На кінець минулого року у нас були резерви 13,3 млрд доларів, а на кінець цього будуть 15,5 млрд", - сказала вона.

Нацбанк зберіг обмеження на валютному ринку.

Зокрема, продовжують діяти такі обмеження як обов’язковий продаж надходжень в інвалюті на користь юридичних осіб на рівні 65%; 120-денний строк розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів; одноденний строк резервування гривні для купівлі іноземної валюти на міжбанку.

Також продовжує діяти заборона на дострокове погашення кредитів від нерезидентів; купівля готівкової валюти фізичними особами на суму до 12 тисяч гривень в день;  ліміт на зняття готівки з валютного рахунку на суму до 250 тисяч гривень в день тощо.

Держава хоче вийти зі спільного проекту з Фірташем в титановій галузі.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до Господарського суду міста Києва подано позовну заяву з вимогою розірвання договору про заснування ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Про це повідомив глава САП Назар Холодницький на своїй сторінці в Facebook.

"Встановлено, що в 2013 році на виконання постанови Кабінету міністрів, за результатами проведеного конкурсу, Фондом держмайна з переможцем - офшорною компанією Tolexis Trading Limited (Кіпр), яка входить до групи компаній DF Group, з метою нібито залучення інвестицій укладено договір про заснування ТОВ "ЗТМК", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: