Росія просить Україну видати їй екс-співвласника банку "Траст"

Середа, 14 грудня 2016, 15:17

Генеральна прокуратура Росії направила запит Україні про видачу колишнього співвласника банку "Траст" Іллі Юрова.

Про це повідомив заступник генпрокурора Саак Карапетян, пишуть "Вєдомості".

"У листопаді було направлено запит до України про видачу Юрова. Він ще не розглянутий", - сказав він.

Як повідомлялося, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" 20 листопада затримали в аеропорту "Бориспіль" екс-голову ради директорів ВАТ "Національний банк "Траст" Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за запитом правоохоронців РФ.

Реклама:

Він числиться у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за вчинення злочину, пов'язаного з шахрайством з фінансовими ресурсами. Того ж дня Юрова передали представникам Бориспільського відділу Національної поліції.

За даними ЗМІ, Юров 20 листопада прилетів з Лондона до Києва в особистих справах. На паспортному контролі в аеропорту він пред'явив паспорт громадянина Республіки Кіпр.

За даними російського "Інтерфаксу", банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. Інвестором в рамках процедури фінансового оздоровлення став банк "ФК Откритие".

Для реалізації процедури санації Агентство зі страхування вкладів надало "Трасту" 129 млрд рублів за пільговою ставкою на закриття "дірки" в капіталі.

Згодом ЦБ РФ виявив ознаки виведення активів з "Траст", і в квітні МВС порушило кримінальну справу про шахрайство відносно ряду осіб з числа колишнього керівництва і співробітників банку "Траст".

У грудні 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!