Кабмін не розглядатиме проекти Фонду держмайна до проведення аудиту

Середа, 14 грудня 2016, 14:00

Кабінет міністрів відклав прийняття всіх рішень з порушуваних Фондом державного майна питань до проведення аудиту діяльності цього відомства і публікації публічного звіту.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Я пропоную відкласти прийняття всіх рішень  по Фонду до тих пір, поки ми не отримаємо публічний звіт щодо діяльності відомства. Я вважаю, що ми повинні створити серйозну групу, яка перевірить: як, яким майном і наскільки ефективно управляє Фонд", - сказав він.

"Ось така комплексна є пропозиція. Всі інші питання, які стосуються передачі майнових комплексів і все інше - зупинити", - заявив Гройсман.

Реклама:

"Я хочу зрозуміти, як управляється майно, чи ефективно ми отримуємо кошти в бюджет, що зроблено Фондом для підготовки ефективної приватизації об’єктів, які належать державі і так далі", - сказав він.

Прем'єр дав доручення першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву до кінця року підготувати механізм для перевірки Фонду державного майна.

Раніше Гройсман заявив про неефективність роботи Фонду державного майна України.

"Якби були мої повноваження, всі б були звільнені. Так бездарно управляти держмайном ще треба повчитися. Я пропоную заслухати до кінця місяця і внести пропозиції президенту", - сказав прем'єр.

З критикою на главу Фонду держмайна Гройсман обрушився після провалу приватизації "Одеського припортового заводу".

Читайте також: Приватизація ОПЗ. Не робіть з нас ідіотів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: