"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent опустилася до 55 доларів

Середа, 14 грудня 2016, 09:14

Ціна на нафту знижується в середу на даних Американського інституту нафти про значне зростання запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:30 вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent знижувалася на 1,20% - до 55,05 долара за барель. Вартість січневих ф'ючерсів на марку WTI зменшувалася на 1,26% - до 52,31 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 9 грудня, зросли на 4,7 мільйона барелів. При цьому запаси бензину збільшилися на 3,9 мільйона барелів, дистилятів - на 230 тисяч барелів.

Реклама:

"Статистика API виглядає песимістично, з урахуванням того, що дані щодо нафти і бензину нівелюють дані щодо дистилятів", - наводить газета The Wall Street Journal думку аналітика Citi Futures Тіма Еванса.

Крім того, інвестори очікують статистики комерційних запасів нафти в США, яку міненерго країни опублікує пізніше в середу.

За прогнозами опитаних агентством Рейтер аналітиків, за тиждень, що завершився 9 грудня, показник скоротився на 1,584 мільйона барелів, або на 0,33%, до 484,22 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!