"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовив НБУ в арешті активів Жеваго

Вівторок, 13 грудня 2016, 19:24

Шевченківський районний суд Києва 18 листопада відхилив заяву НБУ про арешт майна Костянтина Жеваго.

Про це пише FinClub.

Як відомо, НБУ подавав клопотання, щоб заарештувати майно екс-власника банку "Фінанси та Кредит" як забезпечувальну міру в рамках цивільної справи.

Регулятор вивчив декларацію народного депутата Жеваго, і з'ясував, що йому, зокрема, належать годинник торгових марок Patek Philippe (3 шт.), Audemars Piguet (3 шт.), Blancpain (2 шт.), Franck Muller (2 шт.); 231,4 млн акцій компанії FERREXPO PLC, номінальною вартістю 7,23 млн грн; дивіденди від компанії в розмірі 3,685 млн грн; 60 тис. дол. на рахунку в "Укргазбанку"; отримані в Швейцарії в 2015 році 60 тис. дол. і 100 тис. дол.; квартира площею 300 кв. м.

Реклама:

НБУ просив суд заарештувати ці активи в рамках справи по стягненню з Жеваго 1,539 млрд грн, оскільки арешту 9,09% в ТОВ "Ворскла Сталь" (таке рішення 26 квітня 2016 року прийняв Апеляційний суд Києва), на думку НБУ, недостатньо для забезпечення його позову в рамках повернення кредитів рефінансування, виданих банку "Фінанси та Кредит".

Однак суд відмовив НБУ, оскільки "в Е-декларації повідомляється інформація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру на 31 грудня 2015 року", а заяву НБУ про забезпечення позову було подано в листопаді 2016 року, тобто "у НБУ немає актуальною інформації щодо наявності майна" у Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: