"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 13 грудня 2016, 19:00

План скасування приватизації ОПЗ, хакери "поклали" сайт Міноборони і 35 мільярдів кубометрів газу в Чорному морі - головне за 13 грудня.

Почнемо зі зради.

Готується план згортання приватизації Одеського припортового заводу і зміни керівництва підприємства.

Про це "ЕП" повідомив співрозмовник, наближений до керівництва Фонду державного майна.

Реклама:

За його словами, готується план згортання приватизації ОПЗ або її "перенесення на найкращі часи". Він каже, що остаточне рішення було прийняте на вихідних під час зустрічі "на найвищому рівні".

"Далі буде тільки гірше. Наступним кроком буде зміна керівництва заводу. Навіть уже відомо, що очолить його Державін (Володимир Державін, заступник голови Фонду держмайна), а ви знаєте, чия ця людина", — заявив він.

Володимир Державін був помічником народного депутата БПП Ігоря Кононенко на громадських засадах, до призначення заступником голови Фонду держмайна.

***

Бондхолдери агрохолдингу "Мрії" пішли в суд. Власники облігацій агрохолдингу "Мрія" вимагають в українському суді визнання боргових зобов'язань 68 компаній групи на суму 573 мільйонів доларів.

Як відомо, це перший випадок в історії України, коли власники єврооблігацій звертаються до українського суду з позовом про стягнення заборгованості за єврооблігаціями з поручителів-дочірніх компаній холдингу.

Відповідна судова справа може створити прецедент для всіх інвесторів, які тримають українські корпоративні єврооблігації.

***

Банк "Хрещатик" може втратити ще півмільярда.

Одним з найгучніших банкрутств року стало банкрутство банку "Хрещатик". Його акціонери не змогли врятувати установу, проте домовилися про виведення з неї активів перед банкрутством. Зараз у розпалі новий спір на 0,5 млрд грн. За посиланням текст про те, чому це може статися.

***

Хакери "поклали" сайт Міноборони.

"В апараті СБУ стверджують, що зловмисний програмний засіб, використаний в атаці 6 грудня на сайт Державного казначейства і Міністерства фінансів, – той самий, що й під час торішнього інциденту, через який сотні тисячі будинків на Івано-Франківщині залишалися без світла і в якому звинуватили Росію", - пише "Радіо Свобода".

***

Три держмонополії заборгували банкам понад 64 мільярди гривень. На "Нафтогаз України", "Укрзалізницю" та "Енергоатом" припадає 74% усього боргу державних компаній перед українськими банками, який становить 87 млрд гривень.

"Поточні фінансові показники трьох найбільших держпідприємств дають можливість їм належно обслуговувати зобов’язання, а в перспективі - повністю погасити їх", - йдеться у звіті НБУ.

***

І ще трохи:

Єдине в Україні геолого-розвідувальне судно "Іскатель" виявило 35 млрд кубометрів газу на Північно-західному шельфі Чорного моря (Одеська область).

Розмір студентської стипендії на наступний рік передбачається в межах від 1600 до 2000 грн, а визначати конкретно і контролювати справедливий розподіл будуть студентські ради.

Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг має намір знизити тарифи на енергію для промислових споживачів в 2017 році.

***

І наостанок:

Поспілкувалися з екс-міністром фінансів Нової Зеландії Рут Річардсон.

Її політика увійшла в історію як "рутаназія". Річардсон провела реформу соціального забезпечення, трудових відносин та охорони здоров'я. В результаті багато соціальних пільг було скасовано, а ті, що залишилися, стали адресними.

Як потрібно формувати команду реформаторів, навіщо потрібен ремонт системи державних витрат і чому не можна дотувати жоден сектор економіки – читайте за посиланням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!