"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовив ДФС у стягненні з "Енергоатому" 4,2 мільярда

Вівторок, 13 грудня 2016, 18:37

Київський апеляційний адмінсуд 13 жовтня відмовив у скарзі Держфіскальній службі про стягнення з НАЕК "Енергоатом" 4,2 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні НАЕК "Енергоатом".

Як зазначається, Київський апеляційний суд підтвердив безпідставність претензій ДФС до "Енергоатома", адже в постанові Окружного суду від 20 вересня вже було чітко зазначено, що ДФС не в змозі довести факт наявності в "Енергоатома" такої заборгованості. В ході судового засідання представники "Енергоатома" підкреслили, що позивач своїми діями фактично намагається ввести суд в оману, адже в "Енергоатома" не існує згаданої заборгованості.

Нагадаємо, що 28 січня 2016 року колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду повністю задовольнила апеляційну скаргу "Енергоатома" на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва по справі №826/12407/15 про визнання незаконною та не чинною постанови Кабміну від 24.12.2014 №710 "Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями". 

Реклама:

Влітку 2015 року ДФС звернулася до суду із позовом про стягнення з "Енергоатома" 4,2 млрд грн на підставі постанови Кабміну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: