"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк очікує зростання ВВП на 1,1% за підсумками року

Вівторок, 13 грудня 2016, 14:06

За підсумками 2016 року зростання економіки України очікується на рівні 1,1%.

Про це йдеться у звіті про фінансову стабільність, опублікованому на сайті Національного банку України.

"Цього року почалося відновлення економіки. У третьому кварталі реальний ВВП зріс на 1,8% у річному вимірі. За рік очікується приріст на 1,1%, основним його фактором стане збільшення внутрішнього споживання та інвестиційного попиту", - йдеться у звіті.

Як наголошується, пришвидшенню заважає низка факторів як внутрішніх, так і зовнішніх.

Реклама:

"Серед внутрішніх ризиків ключовими є повільні темпи структурних реформ та невизначеність через військові дії на сході. Серед зовнішніх ризиків ключовими є низькі темпи зростання економік основних торговельних партнерів України", - повідомляє регулятор.

"НБУ очікує, що наступного року економічне зростання прискориться внаслідок збільшення споживання та інвестицій, водночас вплив чистого експорту залишиться від’ємним", - наголошується у звіті.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз зростання економіки України у 2017 році на рівні 2,5% і прогноз зростання за підсумками поточного року на рівні 1,1%.

Раніше міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings спрогнозувало зростання економіки України за підсумками поточного року на рівні 1% за показника інфляції 14% і середньорічного курсу гривні на рівні 25,6 грн за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!