OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 12 грудня 2016, 19:30

Риби, як представники іхтіофауни, бюджет Києва, заборгованість шахтарям та інтерв'ю з новим главою "Борисполя" - головне за 12 грудня.

Інтерв'ю дня. Нещодавно закінчився конкурс на посаду генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль", який виграв Павло Рябікін - колишній заступник голови КМДА Віталія Кличка. Ми часу дарма не втрачали і сходили до Рябікина на інтерв'ю, де він розповів про те, як вибудовувати відносини з МАУ, коли в "Бориспіль" прийдуть лоукости і що робити з паркуванням і фудкортами.

"Зараз ми часто чуємо про проблеми, пов'язані з "Борисполем". Кому-то надаються якісь знижки, а комусь - ні. Все це породжує багато версій і припущень про корупцію в аеропорту, про те, що там є якісь пріоритети і переваги.

На мій погляд, повинна бути сформульована публічна оферта для авіаперевізників. Сенс, як і у будь-якого ринку: везеш більше пасажирів - отримуєш великі знижки. Принцип повинен бути зафіксований у вигляді якоїсь таблиці, де, наприклад, буде сказано: до 500 тис пасажирів - знижка 10%, до 1 млн - 15%, до 1,5 млн - 30% і так далі".

Реклама:

***

Київ отримав бюджет на 2017 рік.

Згідно з документом, дохідна частина бюджету становитиме 38 мільярдів 238 мільйонів 87,7 тисячі гривень (у тому числі доходи загального фонду – 36 мільярдів 542 мільйони 155,1 тисячі гривень та доходи спецфонду – 1 мільярд 695 мільйонів 932,6 тисячі гривень). 

Водночас видаткова частина запланована на рівні 38 мільярдів 239 мільйонів 587,7 тисячі гривень.  

***

Держлікслужба заборонила серію ліків від грипу та застуди.

На підставі інформації ТОВ "Омега Фарма Україна" встановлено факт фальсифікації серії 7351286 лікарського препарату "Афлубін", краплі оральні по 20 мл, з маркуванням австрійського виробника "Ріхард Біттнер АГ".

"Забороняється реалізація, зберігання і застосування лікарського препарату цієї серії. Всім суб'єктам, які мають в розпорядженні даний препарат, необхідно знищити його", - йдеться в документі Держлікслужби.

***

Борг із зарплат шахтарям за місяць зріс на 160 мільйонів гривень.

За місяць борг Міненерго з виплати зарплати працівникам вугільної галузі зріс на 160 млн гривень і станом на 29 листопада становив 389 млн гривень.

При цьому, борг Міненерго перед підприємствами Донецької області досяг 185 млн гривень, Луганської області - 144,292 млн гривень, Львівської області - 50 млн гривень та Волинської області - 10,149 млн гривень.

***

Одночасно смішне і сумне відео на якому переможець конкурсу на посаду директора національного парку "Тузловські лимани" Віталій Чакір ще під час конкурсу не відповів на жодне запитання.

Смішне, тому що на питання: які представники іхтіофауни живуть в парку, він відповідає що риби. Сумне, бо така людина може бути призначена директором національного парку.

У Мінекології, правда, вже заявили, що ще нікого не призначали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!