"Газпром" продовжує порушувати умови транзитного договору

Понеділок, 12 грудня 2016, 16:03

ПАТ "Укртрансгаз" продовжує фіксувати невиконання ВАТ "Газпром" технічних умов договору на транзит газу територією України, а саме недотримання тисків на російських прикордонних газовимірювальних станціях.

Про це йдеться у повідомленні української компанії.

"У листопаді з 30 днів, контрактні тиски на ГВС Писарівка витримувались лише 12 днів, а на ГВС Суджа стабільно були нижче контрактних умов", - уточнюють у компанії акцентуючи увагу на виконанні українською стороною транзитних заявок по транспортуванню газу для європейських споживачів.

 

"За першу декаду грудня поточного року тиски на ГВС Суджа традиційно не витримуються, а на ГВС Писарівка відповідають контрактним умовам", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Раніше в "Укртрансгазі" і "Нафтогазі" неодноразово заявляли про порушення умов контрактного договору щодо тиску під яким подається газ на територію України.

"Нафтогаз" вже звертався до Європейської комісії із проханням зафіксувати порушення "Газпромом" своїх контрактних зобов'язань.

Інформацію із приводу порушення "Газпромом" контракту "Нафтогаз" подав в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!