"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко про бізнес в Україні: Донецьк і Луганськ не виняток

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:46

Олігарх-втікач Сергій Курченко стверджує, що його бізнес активи розподілені досить рівномірно по всій території - Донецьк і Луганськ не виняток.

Про це заявив він в інтерв'ю російській газеті "Московський комсомолець".

"Я як бізнесмен скажу: Україна - велика країна, і мої активи розподілені досить рівномірно по всій території. Донецьк і Луганськ не виняток. Власне, як і в інших українських великих бізнесменів. Активи - це не тільки виробництва і офіси. Це ще й люди, які не винні в тому, що відбувається в країні", - зазначив він.

За словами, Курченка, відповідальність перед співробітниками змушує його підтримувати підприємства і платити людям заробітну плату.

Реклама:

"Мій бізнес чесний, і це не всім подобається. Але мої підприємства в ДНР і ЛНР не закривають і не відбирають поки. Я сподіваюся на краще. Неминуче настануть зміни. У зв'язку з цим покладаю надії на реалізацію Мінських угод і врегулювання конфлікту на Донбасі. Війна закінчиться. Прийде мир, почнеться відновлення, і тоді мої активи почнуть працювати з максимальною ефективністю", - упевнений Курченко.

За словами олігарха-втікача, він є  "продуктом" суспільства і існуючої системи цінностей.

"Зрозуміло, що я пристосовувався до цієї системи, шукав свій вихід із ситуацій. Набивав шишки. Але мені допоміг той факт, що я рано прийшов в діловий світ і швидко адаптувався, включився в ситуацію", - сказав він.

Нагадаємо, у вересні 2015 року лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко підписав указ про введення санкцій щодо бізнесмена Курченка і підконтрольних йому компаній.

Раніше, "ЕП" писала, що Курченко почав займатися торгівлею вугілля з окупованих територій Луганської області.

Як відомо, Кучренко втік до Росії відразу ж після повалення Віктора Януковича.

В Україні та США проти нього розслідуються низку кримінальних справ і застосовуються санкції.

Детальніше читайте у статті "З нафти у вугілля. Курченко повертається".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: