Курченко: Свій бізнес починав за призедента Ющенка, а з Януковичем був спортивний інтерес

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:25

Олігарх-втікач Сергій Курченко стверджує, що свій бізнес починав за президента Ющенка, а з Януковичем у нього був спільний інтерес - більше спортивний, пов'язаний з футболом.

Про це він заявив в інтерв'ю російській газеті "Московський комсомолець".

"Свій бізнес починав при президенті Ющенко, а з Януковичем у нас був спільний інтерес - більше спортивний, пов'язаний з футболом. Приписуване мені тісне знайомство з Януковичем швидше піар-хід, за яким проглядається не що інше, як прагнення заволодіти моїм бізнесом. Сьогодні, коли в Україні корупція проїла всі верстви суспільства, саме її зручно приписувати людині, бажаючи звести з ним рахунки", - каже Курченко.

Крім того, відповідаючи на питання про організацію злочинних схем, Курченко зазначив, що все це домисли, причому політично мотивовані.

Реклама:

"Мені намагаються приписати організацію злочинних схем, звинувачують у всіх смертних гріхах, називають злочинцем. Але ніхто не пред'явив конкретних звинувачень. Все це домисли, причому політично мотивовані. І, я впевнений, прийде час, і ми будемо розбиратися з цими звинуваченнями в правовому полі. Я доведу, що ні в чому не винен", - зазначив він.

Як відомо, Курченко вважався "гаманцем" екс-президента Віктора Януковича.

Згідно з даними Генеральної прокуратури, Курченко з 2012 року по лютий 2014 року організував придбання нафтопродуктів на світовому ринку від імені низки офшорних компаній, серед яких – Ksandro Enterprise.

Нагадаємо, Кучренко втік до Росії відразу ж після повалення Віктора Януковича.

В Україні та США проти нього розслідуються низку кримінальних справ і застосовуються санкції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: