"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін підготує податкову стратегію

Понеділок, 12 грудня 2016, 10:43 -

Міністерство фінансів розробить стратегію розвитку податкової системи на середньострокову перспективу. 

Про це йдеться у проекті стратегії управління державними фінансами, який є у розпорядженні "ЕП". 

Як зазначається, податкова стратегія буде узгоджена з економічною стратегією, реформуванням бюджетного процесу та пенсійною системою.

"Вона передбачатиме посилення вимоги, щодо внесення змін до податкового законодавства, які можуть призвести до зменшення податкових надходжень до держбюджету, повинні обов’язково супроводжуватись пропозиціями щодо компенсаторів таких надходжень чи зменшенням видатків держбюджету, а також що зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше, ніж за  шість місяців до початку нового бюджетного  періоду", - йдеться в документі.

Реклама:

Окрім того, Мінфін обіцяє розробити заходи для протидії практиці розмивання бази оподаткування та виведення прибутків з-під оподаткування (ВЕРS) відповідно до рекомендацій ОЕСР, та посилити податковий контроль за трансфертним ціноутворенням, у тому числі шляхом запровадження деталізованої звітності для міжнародних груп компаній (подання спеціального звіту у розрізі країн). 

Більше уваги буде приділено введенню непрямих методів контролю доходів громадян та розширенню бази майнового оподаткування.

Галина Калачова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: